قورمه سبزییاقُرمه سبزیاز نامی ترین و مردم پسندترین خورش های فارسی زبانان و یکی از خوراک های ملی ایران است و در افغانستان نیز این نوع غذا رایج و پرطرفدار می باشد به خصوص در غرب افغانستان، شهر هرات. این خورش از سبزی قرمه، گوشت قرمز ، لیموی عمانی و لوبیا قرمز یا لوبیا چیتی آماده می شود.

منبع :ویکی پدیا

سبزی قورمه سبزی :bull;: یک کیلو

لوبیا چیتی یا قرمز :bull;: یک سوم لیوان

پیاز :bull;: یک عدد

شمبلیله خشک :bull;: یک قاشق غذاخوری

نمک و فلفل و ادویه :bull;: به میزان لازم

لیمو عمانی :bull;: 4 تا 5 عدد

گرد لیمو :bull;: به مقدارکافی

روغن جهت سرخ کردن سبزی و گوشت :bull;: به مقدار کافی

طرز تهیه خورش قرمه سبزی

لوبیا را از شب قبل می خیسانیم و دو یا سه بار آب آن را عوض می کنیم. سپس به همراه آب و نمک میگذاریم تا کمی بجوشد. لیمو عمانی را در ظرف آب می اندازیم تا کمی نرم شود و با چنگال آن را سوراخ میکنیم.

پیاز را نگینی خرد کرده و با کمی روغن سرخ می کنیم تا طلایی شود. گوشت را با توجه به سایز مورد نظرمان خرد می کنیم و با پیاز کمی تفت می دهیم تا رنگ گوشت عوض شده و سرخ شود به صورتی که آب آن خارج شود.

سپس به آن زرد چوبه و کمی فلفل ترجیحا فلفل قرمز اضافه می کنیم و تفت می دهیم. لوبیا ها را به گوشت و پیاز اضافه کرده و با اندکی آب می گذاریم نیم پز شوند.

دستور پخت قورمه سبزی خوشمزه

در این حین سبزی را شسته و خرد می کنیم. سپس آن را سرخ می کنیم. اگر از سبزی فریز شده استفاده می کنید سبزی را به صورت یخ زده بدون آن که یخ آن باز شود در روغن قراردهید تا پس از سرخ شدن، سبزی به صورت لاستیکی و سیاه رنگ نشود.

بعد از نیم پز شدن لوبیا و گوشت، سبزی سرخ شده، لیمو عمانی و آب را به مواد اضافه می کنیم و اجازه می دهیم خورش با حرارت ملایم کاملا پخته و جا بیفتد . در آخر نمک و فلفل و گرد لیمو رو اضافه می کنیم . در بعضی مناطق به خورش قرمه سبزی رب گوجه و آبلیمو اضافه میکنند که بستگی به ذائقه افراد دارد.

نکات مهم در طبخ خورشت قورمه سبزی مجلسی

بهتر است سبزی خورشت قورمه سبزی خیلی ریز خرد شود چون به این ترتیبخورش بهتر جا می افتد . آب را به صورت یک جا به خورشت اضافه نمایید. حتی الامکان برای پخت قورمه سبزی از سبزی تازه استفاده کنید. چرا که خورش قورمه سبزی خوشمزه تر و خوش رنگ تر می شود و صد البته ویتامین های موجود در سبزی بهتر حفظ می شود .

اگر می خواهید سبزی قورمه سبزی را در فریزر نگهداری کنید بهتر است که آن را سرخ نشده در فریزر بگذارید و موقع پخت سرخ کنید تا سالم تر و خوش رنگ تر (سبزتر) باشد. چون از نظر بهداشت غذا روغن مایع نباید یخ بزند و مصرف روغن جامدهم برای سلامتی مضر است . شنبلیله خورش قورمه سبزی نباید زیاد باشد چون خورش تلخ می شود .

دستور پخت قورمه سبزی خوشمزه

اگر سبزی قورمه سبزی درشت خرد شده باشد خورش هر چه بجوشد جا نمی افتد . در بعضی از نواحی شمال کشور، سبزی های محلی خود را نیز به قورمه سبزی اضافه می کنند . سرخ کردن زیاد سبزی باعث تیره شدن رنگ آن و در نتیجه از دست دادن خواص غذایی آن می شود.

نسبت سبزی های مختلف در قورمه سبزی بستگی به ذائقه خانواده دارد.ولی در هر حال اگر تره زیاد باشد طعم خورش تند می شود. اسفناج زیاد به خورش، مزه خورش آلو اسفناج می دهد. شنبلیله زیاد خورش را تلخ می کند و بوی گشنیز هم در خورش قورمه سبزی نباید خیلی محسوس باشد . نکته دیگر آنکه اگر سبزی موقع خرد کردن آب انداخت آب آن را دور نریخته و به خورش اضافه کنید .

هنگام سرخ کردن سبزی قورمه سبزی ، روغن سبزی را اول به آن اضافه کنید و به اصطلاح نگذارید آب سبزی خشک شود بعد روغن بریزید چون رنگ روغن روی خورش جا افتاده و سبزی سبز و خوش رنگ می شود . هنگام خاموش کردن شعله می توان قطعه هایی از یخ به خورش اضافه کرد تا روغن خورش به سطح خورش بیاید.

نکات ریز در مورد گوشت قورمه سبزی

گوشت قورمه سبزی نباید خیلی ریز باشد. در اندازه گردویی درشت مطلوب است و می تواند با استخوان یا بدون استخوان باشد . از گوشت راسته نیز می توان استفاده کرد .

استفاده از گوشت گوساله یا گوسفند بستگی به ذائقه خانواده دارد ولی این خورش با گوشت گوسفند بدون چربی خوشمزه تر است . برخی علاوه بر گوشت خورشی و عصاره موجود در آن از عصاره مرغ، یا قلم استخوان استفاده می کنند.

نکات ریز در مورد چاشنی قورمه سبزی

لیمو عمانی جز لاینفک خورش قورمه سبزی است که دو نوع روشن و تیره دارد. برای قورمه سبزی بهتر است از نوع لیمو عمانی تیره رنگ استفاده شود. لیمو عمانی همراه با آبلیمو و آبغوره استفاده می شود .

به کار بردنرب گوجه فرنگیهمراه با لیموعمانی ، از میزان رنگ سبزی خورش قورمه سبزی می کاهد . از گرد لیموعمانی در قورمه سبزی استفاده می شود که البته رنگ خورش را تیره می کند . برخی نیز در خورش قورمه سبزی از چاشنی آب نارنج استفاده می کنند

نکات ریز در مورد لوبیای قورمه سبزی

لوبیای قورمه سبزی ، لوبیای قرمز یا چیتی است . در بعضی از شهرها (شهرهای خراسان) از لوبیا چشم بلبلی در خورش قورمه سبزی استفاده می شود

قورمه سبزی چیست ؟

قورمه سبزی یا قُرمه سبزی از نامی ترین و مردم پسندترین خورش های اصیل ایرانی و یکی از خوراک های ملی ایران است و در افغانستان نیز این نوع غذا رایج و پرطرفدار می باشد. این خورش از سبزی قرمه، گوشت قرمز، لیموی عمانی و لوبیا قرمز یا لوبیا چیتی آماده می شود.

قرمه سبزی محبوبیت زیادی در میان مردم ایران دارد. واژه قرمه با توجه به اندازه برش گوشت به این خورش اطلاق می گردد. این خورش اصیل ایرانی با سبزی قرمه (دربرگیرنده ٔ: تره، جعفری، شنبلیله و گشنیز، اسفناج و یا برگ چغندر - زمستان که فصل اسفناج است از اسفناج و هنگامی که برگ چغندر فراهم است٬ برگ چغندر بکار می رود)، لوبیا (قرمز یا چیتی یا چشم بلبلی ) و گوشت قرمز پخته می شود.

مزه خورش قورمه سبزی

مزهٔ این خورشت باید کمی ترش باشد، از این رو٬ به آن کمی لیمو عمانی خشک یا آب لیموی تازه می افزایند که پوست لیمو عمانی ، اندکی مزهٔ تلخ خوشایندی به خورش می دهد. برای جا افتادن قرمه سبزی زمان زیادی نیاز است.

این خورش چنانچه برای 4 تَن پخته شود نزدیک 1550 کیلو کالری انرژی دارد. البته از آنجا که این خورش نیز مانند دیگر خورش های ایرانی همراه برنج خورده می شود، حدأقل، 200 کیلو کالری دیگر به انرژی دریافتی افزوده می شود. در بعضی از مناطق آذری زبان از لوبیا چشم بلبلی و مقداری رب گوجه فرنگی برای تهیه این خورش استفاده می کنند.

جا افتاده شدن خورشت قورمه سبزی

برای تهیه یک قورمه سبزی جاافتاده ، به شعله کم و زمان طولانی احتیاج دارید. به همین دلیل در قدیم این خورش را مانند آبگوشت از صبح زود بار می گذاشتند تا مواد آن کاملا پخته، آب آن کشیده و طعم ها با هم مخلوط شوند.

bull;bull;bull;bull;bull; آموزش طرز تهیه قورمه سبزی با سبزی خشک bull;bull;bull;bull;bull;

مواد لازم برای قورمه سبزی با سبزی خشک

سبزی خشک قورمه سبزی :bull;: 3 پیمانه

لوبیا قرمز یا چیتی :bull;: نصف کنسرو

لیمو عمانی :bull;: 4 عدد

رب :bull;: 1/5 قاشق غذا خوری

نمک و فلفل :bull;: به میزان لازم

گوشت :bull;: به میزان لازم

پیاز :bull;: یک عدد بزرگ

طرز تهیه قورمه سبزی با سبزی خشک

سبزی های خشک شده رو به مدت یک ساعت داخل آب قرار می دهیم . گوشت ها رو با پیاز کمی تفت می دهیم سپس روی گوشت ها آب جوش می ریزیم و یک ساعت روی شعله قرار میدهیم تا بپزد. سبزی ها رو آب کش می کنیم و با کمی روغن تفت می دهیم. وقتی گوشت ها کاملا پخته شد سبزی رو به آن اضافه می کنیم و نمک و فلفل را اضافه می کنیم.

روی لیمو عمانی ها چند تا سوراخ ایجاد می کنیم و به خورش اضافه می کنیم. سپس لوبیا را اضافه می کنیم و در صورت تمایل رب می زنیم.

خورش قورمه سبزی درست کنید

داستان و بازیگران سریال “پشت بام تهران” + تصاویر

چطور “پاناکوتا شکلاتی” درست کنم؟ پاناکوتا شکلاتی برای 6 نفر

سبک خاص درست کردن “خورش قیمه” فوق العاده خوشمزه

آموزش درست كردن “شير برنج” با روشي ساده ولي خوشمزه

سبزی ,خورش ,قورمه ,bull ,گوشت ,آب ,قورمه سبزی ,می کنیم ,می شود ,لیمو عمانی ,خورش قورمه

مشخصات

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها

حــــــــجـــــــــاب وعــفـــاف baran21 پژوهه رسا علوم اجتماعی آموزش و پرورش منطقه ی خواجه نوزده بلاگ بیماری های دهان ودندان دو عاشق fakhtehiprvaz کتابخانه عمومی فاضلین نراقی احمد ایرانی نسب